Marea ne cheamă la ea în fiecare vară, aşa că visăm cu toţii să etalăm pe plajă un corp frumos, dar pentru asta trebuie să ne schimbăm regimul de viaţă şi să muncim timp de câteva luni în sala de fitness.
Antrenorul Florin Neby spune cum putem da piept cu valurile într-o formă de zile mari.
În primul rând, ne organizăm programul de zi cu zi în aşa fel încât să avem timp pentru mişcare şi prepararea mâncării. “Pregătirea corpului pentru vara este foarte simplă, din vorbe. Sport diversificat cu 3, 4 sedinţe de antrenament pe săptămână, încercăm să ne încărcăm cât mai puţin cu probleme şi optăm pentru o alimentaţie care să includă: cereale, carne, lactate, oleaginoase, dar şi fructe şi legume de primăvară. Din vorbe nu pare dificil, dar când le punem în practică începem să ne lovim de greutăţi. La sală, noi ajungem să transformăm „sezonierii”, adică persoanele care încep mişcarea doar înainte de vară, în oameni activi pe termen lung”, spune antrenorul Florin Neby pentru
Gândul.
1. Alegem sala de fitness în care să ne simţim în largul nostru atunci când facem antrenamentul şi căutăm trainer-ul cu cele mai eficiente metode de antrenament pentru obiectivul fiecăruia dintre noi. Deşi nu dispar decât prin intervenţii chirurgicale, vergeturile pot fi mai puţin vizibile prin scaderea în greutate, modelarea corpului şi adoptarea unei alimentaţii corecte.
2. Dacă ne dorim rezultate vizibile, facem trei şedinţe de mişcare pe săptămână. Ne trebuie un minim de 3,4 luni de efort constant pentru ca un obiectiv să fie atins, indiferent care este el (slăbire, condiţie fizică mai bună, hipertofie musculară, pregătirea pentru o competiţie sau un corp fit într-un costum de baie).
3. Renunţăm la alcool (acolo unde este cazul). Este unul dintre cei mai importanţi paşi pe care trebuie să-i facem atunci când vrem să ne stabilim o alimentaţie corectă şi de durată.
4. Mâncarea trebuie să fie cât mai puţin procesată, trebuie să predomine preparararea la foc mic, iar modurile de gătire să se rezume la: aburi, fierbere, cuptor.
5. Ne programăm mesele la ore fixe, iar intervalul de procesare (intervalul dintre mese) să fie de minim 2 ore şi maxim 3 ore. Excepţie fac cazurile în care avem antrenament, iar ultima masă o avem programată după sesiunea de exerciţii.
6. Este important să bem un fresh sau o băutură isotonică după antrenament, pentru a reface sursele de vitamine şi mineralele pierdute în timpul efortului.
7. Partea de refacere ajută organismul extraordinar de mult, iar un corp fit într-un costum de baie poate fi un vis devenit realitate, dar pentru asta trebuie să aducem în activităţile noastre şi sauna, înotul de relaxare sau masajul.
8. Dormim şapte ore pe noapte, iar asta rămâne cea mai bună metodă de recuperare din toate cele existente.
Vă recomandăm şi aceste articole: